Receptet är skapat av Madeleine Landley
Ingredienser för 4 portioner
- 4 dl mathavre
- 700g rödbetor
- 4 morötter
- 250g färska kantareller
- 150g svartkål
- 5 bitar soltorkade tomater i olja
- 1/2 kruka bladpersilja
- salt, peppar
Honungs- och senapsdressing:
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk flytande honung
- 0,5 dl kallpressad rapsolja
- 0,5 dl vatten
Så här gör du
- Koka mathavren enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna rödbetorna. Skiva morötterna. Koka rödbetorna i saltat vatten i 20 minuter. Lägg i morötterna och låt dem koka med rödbetorna ytterligare 8-10 minuter.
- Rensa kantarellerna och dela de största. Stek kantarellerna i torr panna tills vätskan försvunnit. Ha i en klick smör som får steka in. Smaka av med salt och peppar.
- Skär svartkålen till bitar och stek den några minuter i smör med salt. Strimla soltorkade tomater och grovhacka bladpersilja. Blanda allt i en skål.
- Rör ihop dijonsenap och honung med olja. Späd med vatten så dressingen får en rinnig konsistens.