Ett GOTT FÖRETAG I DEN SKÅNSKA MYLLAN

Långa pendlingsavstånd, storstadsstress och ett evigt vardagspusslande närde en dröm om ett annat liv när vi bodde i Stockholm i början av 2000-talet. En dag pockade en annons om ett skånskt familjeföretag som var till salu på uppmärksamhet. En svampodling, kunde det vara framtiden? På vinst och förlust  en vacker sommarmorgon åkte vi ner till Saxtorp Svamp en mil söder om Landskrona. Det blev kärlek vid första ögonkastet.

Livet på landet började bra. Faktum är att vi lyckades bli certifierade av Svenskt Sigill efter bara två år som ett av Sveriges första svampföretag. Så här ett antal fantastiska år senare är det tydligt att intresset för goda råvaror av högsta kvalitet ständigt ökar. Efterfrågan på våra färska svampar växer bokstavligen så att det knakar och de senaste åren har Saxtorp Svamp expanderat.

Välkommen till oss när du är ute efter riktigt färsk svamp odlad helt utan kemiska bekämpningsmedel. Vi levererar till din butik eller hjälper dig i gårdsbutiken där du alltid finner nyplockad svamp, inläggningar samt annat smått och gott.

Låt dig väl smaka!
Rikard Pedersen