Svampbox – Brun ostronskivling

svampbox.jpg
DSC_1118.JPG
IMG_0535.jpg
svampbox.jpg
DSC_1118.JPG
IMG_0535.jpg

Svampbox – Brun ostronskivling

179.00

Brun ostronskivling [Pleurotus pulmonarius]

Vikt: 2.5 kg

Om svampen: Ostronskivling är en av världens mest odlade svampar. Den har odlats kommersiellt och funnits i handeln sedan 80 talet här i Sverige. Flera sorter växer även vilt här i våra skogar. Ostronskivlingen har flera dokumenterat hälsosamma effekter där den bli hjälper till att sänka kolesterolhalten iblodet samt stärker immunförsvaret i kroppen. Den är kalorifattig men innehåller mycket fibrer samt har bra näringsvärde med proteiner,mineraler & vitaminer. Boxen ger 600-1000gr svamp vid rätt hantering.

Innehållsförteckning: Samma odlingssubstrat som vi odlar vår ekologiska svamp på här i Saxtorp

Förvaring: Boxen kan förvaras i rumstemperatur men man får ett bättre resultat med en temp runt 17-18 grader. Vid en högre temperatur krävs lite mer omsorg då den växer fortare samt att det kan behövas fuktas oftare. Ostronskivlingen är en svamp som kräver ljus för att den skall utvecklas fint och få fina ”blad” så vintertid kan köksfönstret vara en bra plats medans sommartid kan det gå bra på annan plats. Går även bra att ge den ljus med hjälp av lampa. Följ utvecklingen och försök förstå vad den behöver, små justeringar kan göra stor skillnad. Vill man ej starta boxen direkt kan man förvara den svalt(8-10grader)och mörkt i några dgr innan aktivering.

Leverans: Paket skickas normalt måndagar och onsdagar. Leverans sker med DHL och hämtas ut på deras Servicepoint 1-2dgr efter att det skickats.

OBS! Glöm ej ange mob.nr. För leveransavisering på sms.

Leveranser som ej hämtas ut debiteras fullt pga att boxarna ligger på Servicepoint i 14dgr innan retur och den hanteringen mår de ej bra av.

Boxarna bör hämtas ut direkt för att säkerställa rätt förvaring.

179kr/box 60kr/frakt  / leverans av större order begär offert

Quantity:
Lägg i kundvagnen