Matig kantarellsallad med svartkål, mathavre och rotsaker

Receptet är skapat av Madeleine Landley

Ingredienser för 4 portioner

  • 4 dl mathavre
  • 700g rödbetor
  • 4 morötter
  • 250g färska kantareller
  • 150g svartkål
  • 5 bitar soltorkade tomater i olja
  • 1/2 kruka bladpersilja
  • salt, peppar

Honungs- och senapsdressing:

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • 0,5 dl vatten

Så här gör du

  1. Koka mathavren enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna rödbetorna. Skiva morötterna. Koka rödbetorna i saltat vatten i 20 minuter. Lägg i morötterna och låt dem koka med rödbetorna ytterligare 8-10 minuter.
     
  2. Rensa kantarellerna och dela de största. Stek kantarellerna i torr panna tills vätskan försvunnit. Ha i en klick smör som får steka in. Smaka av med salt och peppar.
     
  3. Skär svartkålen till bitar och stek den några minuter i smör med salt. Strimla soltorkade tomater och grovhacka bladpersilja. Blanda allt i en skål.
     
  4. Rör ihop dijonsenap och honung med olja. Späd med vatten så dressingen får en rinnig konsistens.

Ladda ned receptet som pdf