Ett FAMILJEFÖRETAG I DEN SKÅNSKA MYLLAN

Knappt en mil söder om Landskrona ligger Saxtorp Svamp. Företaget etablerades 1995 och det var här vår familj fann sin dröm. I början av 2000-talet levde och verkade vi i Stockholm. AnnMarie som undersköterska, Rikard som snickare. Den långa pendlingen till och från jobbet tillsammans med att bolla familjeliv, med två småbarn mitt storstadsstressen, gjorde att ekvationen inte gick ihop. Vi ville något annat. Vi ville något mer.

När vi fick syn på en annons om ett familjeföretag till salu i Skåne, väcktes vårt intresse. En svampodling, kunde det vara något för oss? På vinst och förlust åkte vi ned en vacker sommardag för att besöka gården – och det var kärlek vid första ögonkastet.

Så här är vi i dag, tretton år senare. Svampodlingen har expanderat och redan vårt andra år som svampodlare lyckades vi, som ett av Sveriges första svampföretag, bli certifierade av Svenskt Sigill. Det märks tydligt att intresset för goda råvaror av högsta kvalitet ständigt ökar - efterfrågan på våra färska svampar växer bokstavligen så det knakar.

Välkommen till oss när du är ute efter riktigt färsk svamp odlad helt utan kemiska bekämpningsmedel. Vi levererar till din butik eller hjälper dig här på vår gård. I gårdsbutiken finner du alltid färsk svamp, inläggningar samt annat smått och gott.

Varma hälsningar,
AnnMarie Schelin & Rikard Pedersen med familj