Kantarellasagne med skinka och getost

Receptet är skapat av Madeleine Landley

Ingredienser för 4 portioner

Bechamelsås:

  • 50g smör
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • salt, peppar, lökpulver
  • 2 ägg

Övrig fyllning:

  • 400g färska kantareller
  • 2 gula lökar
  • 200g getost
  • 1 burk finkrossade tomater (á 400g)
  • 2 tsk torkad oregano
  • lasagneplattor

Så här gör du

  1. Smält smör i en kastrull och vispa i lite mjöl och mjölk vartefter till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar och lökpulver. Låt såsen svalna en aning och rör sedan i äggen.
     
  2. Rensa kantarellerna och dela de största. Stek kantarellerna i torr panna tills vätskan försvunnit. Ha i en klick smör som får steka in. Smaka av med salt och peppar. Ös över i en bunke. Hacka gul lök och låt den mjukna i smör på låg värme i en stekpanna. Blanda löken med svampen.
     
  3. Fördela ut ett lager svamp och lök i botten av en ugnsfast form. Skala och skiva getosten och fördela ut hälften ovanpå svampen. Häll på hälften av de krossade tomaterna och smula över oregano. Täck med lasagneplattor och skeda över hälften av bechamelsåsen. Upprepa proceduren och avsluta med bechamelsås på toppen. Grädda i 225°C i 40 minuter.

Ladda ned receptet som pdf